GIARDIA

Giardia is een besmettelijke aandoening waarbij de besmetting gaat via de ontlasting. Helaas is het een aandoening die heel erg veel voorkomt momenteel. Veel dieren zijn echter drager en klinisch gezond. Ook deze dieren kunnen echter andere besmetten die er wel ziek van worden. Alle dragers opsporen is niet mogelijk. Ook is het zo dat de parasiet niet altijd aan te tonen is maar dat er een mengmonster onderzocht moet worden en dit soms zelfs herhaald moet worden. In principe is dus elke hond een potentieel besmettingsgevaar.

Om nu de kans op besmetting te minimaliseren is ons advies:

Dieren met klinische klachten mogen niet op de cursus komen.

Indien er Giardia aangetoond is moet het dier behandeld worden en klinisch klachten vrij zijn. (stevige ontlasting hebben). Dan mag hij weer komen.

De honden mogen niet hun behoeftes doen in de directe omgeving van het trainingsveld, indien dit wel gebeurt direct opruimen.